Den verktygsfria och enkla monteringen ger ett resultat som är minst lika stabilt, som om du hade köpt en färdigmonterad säng. De smarta hörnen i sängramen är det som möjliggör den superenkla monteringen; de är tillverkade i en formgjuten plast med oerhört hög hållfasthet och konstruktionen är så smart att hörnsystemet är patentsökt. Det innebär också att du lika enkelt kan montera ned sängen när det är dags att flytta, och sedan montera upp den igen i ditt nya hem. Du får plats med en hel kontinentalsäng i bakluckan på bilen.

Certifierat och sobert tyg

Ramen och gaveln är klädd i ett ljusgrått tyg som är Oeko-tex-certifierat enligt standard 100. Utöver att vara sobert och elegant håller detta kvalitetstyg färgen och den ursprungliga strukturen – det nopprar alltså inte. Insidan av ramen är klädd i ett svart tyg som både matchar den ljusgrå klädseln såväl som hörnen, mittenbjälken, hållarna för ribborna och detaljerna på insidan.

Certifierat levande trä

Ramen är tillverkad av tallar som vuxit under kalla förhållanden i norra Europa och Ryssland. I kalla klimat blir träfibrerna längre och därmed mer hållfasta och robusta. Samtidigt är trä levande och när materialet står inomhus i en uppvärmd miljö rör det sig vilket är helt naturligt. Därför ska man undvika att bygga sängramar i ett stycke. Ester har istället en mer exklusiv och arbetad lösning där flera bitar limmas ihop som ett lapptäcke av det finaste virket. På det sättet blir ramen oerhört stabil. Och självklart använder vi bara de högsta träkvaliteterna med FSC certifiering (Forest Stewardship Certificate).

En Ester som är 180 cm bred ryms i sammanlagt fem smarta boxar – så behändiga att en person levererar sängen hem till dig. Som sagt, ett stycke vacker ingenjörskonst.