Idén om Ester

Historien bakom

Ett enklare, billigare och modernare sätt att köpa säng

Det har allt för länge varit allt för komplicerat – och allt för dyrt – att köpa ny säng. Tänk om man i stället kunde utveckla en kvalitetssäng som passar alla sovsätt, men också alla sovrumsstilar. Och som är smidig att köpa och montera – och om man vill – returnera. Det är den enkla idén bakom Ester.

Vi har 25 års erfarenhet av att bygga sängar för hand. All den kunskapen förenar vi med smarta lösningar och den bästa service, något som vi tycker att du ska kunna förvänta dig när du investerar i en ny säng. Du beställer din Ester online och sängen levereras sedan hem inom 5 dagar. En förutsättning för ett tryggt och schysst sängköp är också att du får prova sängen hemma i ditt eget sovrum. Du har 100 nätter på dig att prova din Estersäng. Skulle du mot förmodan inte sova gott kommer vi och hämtar sängen och donerar den till välgörande ändamål.

Hantverk från egen fabrik

Bed Factory Sweden (företaget bakom Ester) har 25 års erfarenhet av att utveckla, designa och bygga kvalitetssängar. Sedan starten 1993 har vi byggt över en miljon sängar för hand. Kort och gott: vi kan det här med sömnigt hantverk.

2014 invigdes en helt ny fabrik i Viljandi i Estland för att kunna bygga ännu fler och bättre sängar. Att vi själva kontrollerar hela produktionskedjan, från idé till färdig säng, innebär att vi har koll på alla detaljer. Inte en enda säng lämnar vår produktion utan att ha passerat våra kvalitetskontroller och resultatet är perfekt. Att vi har vår egen fabrik gör också att priserna blir lägre eftersom Ester levereras direkt till ditt sovrum, utan mellanhänder.

Välgörenhet

Sov med godare samvete

Din gamla Ester får ett nytt hem

Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med din Ester efter provperioden ordnar vi med upphämtning. Den får sedan ett nytt hem hos någon som verkligen behöver en säng, men inte har pengarna som krävs. Ester samarbetar först och främst med lokala välgörenhetsorganisationer som ser till att sängen hamnar där den behövs som mest. Alternativt auktioneras sängen ut och intäkterna skänks sedan vidare till behövande. På så sätt kan fler människor sova bättre – och med godare samvete.